In plaats van de kerstkaart: komende dagen hier onze overpeinzingen van 2006 en nieuwsjaarwensen van de redactie van FIETS.

2006 was een fietsjaar met vooral ‘ups’. Veel mooie tripjes naar plekken waar het goed fietsen is. Enkele langere tochten gemaakt, waarbij de Trans Wales toch wel het absolute hoogtepunt was. (Ondanks de regen!) Heel veel mooie nieuwe fietsen gezien en ook gereden en vooral ook veel gezellige fietsers ontmoet. En dat is toch waar het allemaal om draait als je fietser bent.
De ‘downs’ zijn al weer bijna vergeten. Het was nat tot ver in het voorjaar, maar een super zomer vergoedde alles. En het niet doorgaan van de Shimano Fiets-challenge was een domper die het verlangen naar de 2007-versie alleen maar groter maakt.
2007 dus. Bedenk vooral iedere rit wat een bofkont je bent. Weer of geen weer, piepende ketting of juist lekker snorrende bandjes: je bent aan het fietsen. Je ziet wat van Nederland, België of de rest van de wereld. Je ontmoet andere mensen en niets moet, alles mag. Ik heb me weer voorgenomen het met volle teugen in me op te nemen. Geniet dus vooral van komend jaar.


Lars van der Wansem, redacteur