Nog een maandje en dan organiseert Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel de tweede editie van het Open NK op hometrainers. Op zondag 9 december kunnen zowel mannen als vrouwen aan dit sportieve spektakel in Sportpaleis Den Herd in Bladel deelnemen. Na drie series in de middag volgt ’s avonds tijdens de reguliere Wieleravondzesdaagse in Bladel de finalerit, met als inzet de officieuze nationale titel.

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap strijden alle deelnemers tegen elkaar op basis van tijd. Iedereen rijdt drie ritten. De beste twee tijden worden bij elkaar opgeteld om een algemeen klassement te vormen. De beste vier in het algemeen klassement komen nog een keer tegen elkaar uit in de finale, om te bepalen wie Nederlands Kampioen wordt.
Dames en heren rijden tegen elkaar, waarbij na de nodige berekeningen voor de dames een kortere afstand is bepaald. Deze afstand zorgt ervoor dat het een gelijke strijd is en een snelle dame dus ook de titel kan winnen. Deelname is zowel individueel als per ploeg van vier renners mogelijk. Iedereen strijdt mee voor de individuele prijzen, terwijl er voor de ploegen ook een klassement is. Dit ploegenklassement wordt bepaald door de tijden van de drie snelsten van de ploeg op te tellen.
Zowel individuele deelnemers als ploegen mogen zich bij laten staan door een coach die hen kan helpen met de voorbereidingen, zoals het aantrekken van de voetriempjes en het aangeven van het startsein.
Locatie: Sportpaleis Den Herd, Emmaplein 4 te Bladel.
Kijk voor meer informatie over de inschrijving of het evenement op www.wieleravondzesdaagse.nl of schrijf in per team of individueel via www.inschrijven.nl.