Maar liefst 73 mensen hadden zich aangemeld voor de fietstocht naar Bike MOTION vanuit de vier windstreken. De jaarlijkse tocht naar de fietsbeurs in Utrecht was weer een succes. Een kort verslag van de tocht vanuit Arnhem.

Een vrachtwagenchauffeur, scholier, binnenvaartschipper, econoom, twee leraren, een servicemanager in de autobranche en een gepensioneerde elektrotechnicus. Gemiddeld 41 jaar. Zie hier het profiel van de lezersgroep die stipt om 10.00 uur uit Arnhem wegreed. De moraal was hoog. “Volgens mij rijden wij de langste afstand en met de wind op kop”, oppert een van hen. 

De Rijn blikkert als cellofaan wanneer we op de dijk naar Wageningen rijden. Het blauwe van de lucht, het stugge van de wind. Er waait al een vleugje winter mee. Bij elke windvlaag stuiteren eikeltjes op het nieuwe asfalt naar Amerongen.

Tot zover een schitterende dag. Maar dan. Regen, hagelbuien en twee lekke banden vlak voor De Bildt. Tegenslag schept een band. De stemming blijft opperbest. Rozig en een beetje trots lopen de stoere fietsers even later over de beurs.

Tekst: Karst Zijlstra