Altijd al het officiële parcours van de Tour de France willen fietsen? Op maandag 3 juli kan deze droom in vervulling gaan.


In Valkenburg zal dit jaar de ontknoping van de derde etappe plaatsvinden. Op 3 juli kun je de afstanden van 50 en 135 kilometer afleggen. Beide afstanden gaan over het finaleparcours van de etappe. Zowel de start als finish is in Valkenburg.
Vanuit Valkenburg vertrek je naar Cadier en Keer, vandaar door naar Banholt. Na Banholt rijdt de 50 km ploeg via Slenaken, Mechelen en Schin op Geul terug naar Valkenburg. De 135 km fietst door naar Shilberg. Vervolgens gaat de langste rit naar Jevoumont om vervolgens van daaruit langs Verviers, Aubel en Mechelen weer terug te keren richting Valkenburg. De hele route en andere plaatsen die je passeert zijn te zien op bijgevoegde afbeelding en deze site.

Hoe kun je jezelf opgeven? Ga naar www.tourtocht.nl, en schrijf je in. Kosten voor deelname zijn voor de korte afstand € 17,50 en voor de lange afstand € 22,50. Hiervoor krijg je toegang tot het officiële Tour de France parcours, verzorging tijdens de tocht (bevoorrading, medische- en fietstechnische hulp), een tijdsregistratie Championchip en een tas, gevuld met benodigdheden voor onderweg.