Naast de acht testfietsen die aan bod komen in FIETS nummer 11 zijn er nog andere cyclocross fietsen. We hebben er een paar verzameld. Gisteren de eerste vier, vandaag de andere drie.


Enrico Franzoi is een Italiaan die het de Belgische en Nederlandse crossers regelmatig lastig probeert te maken. Als lid van de Lampre wielerploeg rijdt hij op een Wilier. De importeur brengt een replica op de markt die € 595,- gaat kosten. Voor dit geld heb je een mooi aluminium frame met oversized buizen, een carbon voorvork en de bijpassende zadelpen. Er is ook sprake van een complete crosser met Campagnolo Veloce, Easton onderdelen en wielen. De prijs zal –onder voorbehoud- rond de € 1595,- bedragen.

Ook Italiaans is Bianchi. Een wat onduidelijke foto van de Cyclocross Alu. € 1199,- kost het zeer lichte 7020 aluminium frame met carbon voorvork. De kleur is goed zichtbaar: celeste! Het frame is te koop in de maten 49 tot en met 61 centimeter.

De Focus Mares Cross is een prettig geprijsde complete cross-fiets. €1199,- . Een ‘light alloy’ frame met carbon voorvork en een aandrijving bestaande uit Shimano 105 10-speed met Truvativ Elita C2 cross-crankstel met 48/36 kettingbladen en handgespaakte wielen met 105-naven en lage velgen met daaromheen Schwalbe Racing Ralph 35 mm cross-banden. De fiets is er in zes maten.