Sporters kunnen voor hun natje en droogje sinds enkele weken terecht bij Sportvoedsel.nl, een nieuwe webwinkel gespecialiseerd in sportvoeding. De site richt zich met name op duursporten als wielrennen en hardlopen

Initiatiefnemer van de site is Tjerk Harten, die als fervent wielrenner regelmatig deelneemt aan toertochten in de Ardennen en cyclo’s als de Marmotte en de Dolomietenmarathon: “Bij grote tochten is goede voeding absoluut noodzakelijk en kun je als toerrijder wel wat extra’s gebruiken.” Dat betekende ieder jaar weer een zoektocht naar de beste voeding: “ Er wordt in winkels en op internet wel veel aangeboden, maar vaak heeft men dan maar één of twee merken. Ook is niet altijd duidelijk welke voeding nu precies geschikt is en wat er in zit.”
Zo ontstond het idee om het aanbod van grote merken sportvoeding te bundelen en op één  site aan te bieden, met daarnaast de nodige informatie over de producten, zodat de bezoeker makkelijk kan kiezen. Sportvoedsel.nl heeft al een flink assortiment met Born, Enervit, Maxim, Powerbar en Wcup en die lijst wordt nog verder uitgebreid: “Binnenkort komen er diverse voedingssupplementen bij en ook de productlijn Sportvital van Ricochet Benelux zal via onze site te bestellen zijn.” De keuze voor een webwinkel lag voor de hand: “Waarom zou ik al die moeite doen om mijn favoriete producten bij elkaar te zoeken en op te gaan halen wanneer ik deze veel voordeliger online kan bestellen en ze binnen twee dagen in huis heb. ’t Is gewoon veel gemakkelijker”, aldus Harten.