Een paar jaar geleden had je als je in de markt voor nieuwe remmen was niet veel meer keus dan Shimano, Campagnolo en bijvoorbeeld Mavic. De laatste jaren is die keus enorm toegenomen, vele bedrijven die min of meer het ontwerp van de Zero Gravity remmen volgen. Zo ook EE Brakes.

Het resultaat is een verscheidenheid aan geCNCde remmen die minder dan 200 gram wegen en nog behoorlijk remmen. De remwerking is echter niet op het niveau van Shimano Dura Ace of Campagnolo Record. Het Amerikaanse EE Cycle Works lijkt daar verandering in te brengen. Ze hebben een rem ontwikkeld met een ingenieus mechanisme. Ondanks het zeer grote aantal scharnierpunten blijft een setje remmen inclusief de remblokjes nog onder de 200 gram. Ter vergelijking, bijvoorbeeld Record Skeleton remmen wegen 280 gram.

De eerste remmen zijn op dit moment uitgeleverd en er klinken enkel zeer positieve geluiden. De remmen worden in Amerika geproduceerd, wat een fors prijskaartje van $519 oplevert. Een Nederlands importeur is er (nog) niet.
http://eecycleworks.com