Landgoed Gulbergen is in het weekend van 1 en 2 oktober  2011 het uitdagende decor van een nieuw spectaculair mountainbike-evenement., Gulbergen24. In 24 uur worden er 3600 hoogtemeters gemaakt, wat gelijk staat aan driemaal de Alpe d"Huez!
 

“We bieden de recreatieve en sportieve fietsers gezelligheid, plezier en uitdaging. In teamverband of individueel, voor zowel bedrijven als particulieren”, aldus Benni Schrurs, voorzitter van de Stichting Mountainbike Promotie Nuenen.

De route van 8 kilometer gaat over de ‘Razob-bult’ in Nuenen, het hoogste punt van Brabant op 60 meter NAP. In 24 uur worden er circa 3.600 hoogtemeters gemaakt, wat gelijk staat aan driemaal de Alpe D’Huez. Naast de 24-uurs marathon is er ook een 6-uurs variant. Men kan vanaf  1 maart inschrijven met (bedrijfs)teams van drie tot vijf personen voor de 6-uurs variant en van zes tot twaalf personen voor de 24-uurs variant. Schrurs: “Daarnaast hebben we nog ruimte voor individuele bikers. In totaal verwachten we 105 teams en 55 individuele rijders die op 1 oktober klokslag 13.00 uur klaar staan om via een `Le Mans start` op hun bike te springen en te beginnen aan hun marathon.”

“Tijdens de Gulbergen24 marathon komt er dichtbij Start en Finish nog een Promodorp. Tal van bedrijven rondom de fietsenbranche zullen zich hier presenteren. Zij zullen hier onder meer de laatste snufjes van de mountainbikesport  laten zien. Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten. Wij houden de activiteiten nog even geheim, maar het wordt ook voor de toeschouwers een dolle boel”, vertelt Benni. Kortom, ook voor familie en vrienden is er rondom het evenement voldoende vertier. Binnenkort wordt hierover via de website www.gulbergen24.nl meer informatie verschaft. Ook de inschrijving voor dit evenement verloopt via de website.