Tijdens de veldtoertocht in Soest op 8 december kwamen we een medewerker van Shimano tegen op een mooie Ridley cyclocrossfiets. Met daarop gemonteerd een electronische Dura-Ace-groep. Helaas spoot de medewerker er vandoor bij het zien van de camera…

Geen scherpe foto dus deze keer. Maar scherpe foto’s hebben we de laatste jaren voldoende kunnen tonen. Jaren? Jawel, Shimano is al een jaar of drie bezig met een weggroep waarbij de derailleur bediend worden met een klein elektromotortje. In de loop van de jaren hebben we de groep langzaam zien evolueren tot de vrijwel productierijpe uitvoering waar de profs in het wielerpeloton én de medewerker van Shimano op reed. En volgens de geluiden uit de wielerbranche mogen we de groep verwelkomen voor modeljaar 2009.
En dan kan Campagnolo natuurlijk niet achterblijven. Die zijn al ruim vier jaar bezig hun versie te perfectioneren voordat ze het op de markt zullen brengen. Over een definitieve introductiedatum van Campagnolo hebben we de geruchten nog niet gehoord, maar we hopen die ook binnenkort te kunnen melden.