Het programma van de negende editie van de Low Countries’ Mountainbike Tour, een vierdaags mountainbikeavontuur in België, is bekend. Het vindt plaats van 17 tot en met 20 mei 2007. Zowel de start als de aankomst is in Stavelot. Vanaf daar duiken de deelnemers snel het veld in.

Het etappeoverzicht is als volgt:
1ste etappe: Stavelot-Houffalize (95 km). Dit is een nieuwe rit. De start is op dezelfde plaats als waar de deelnemers vier dagen later terugkeren. Voordeel: geen bustransport meer nodig en een vroeger startuur (10 uur), zodat deelnemers op de openingsdag vroeger hun hotelkamer kunnen opzoeken na een meestal lange en zware dag. Qua parcours zal de lange aanloopstrook over asfalt, zoals die voorheen vanuit Luik wel nodig was, vervallen. Dat betekent een snellere overgang naar echte bikerspaden en dus ook een kortere rijkswachtbegeleiding. Na zo’n 20 kilometer is de route weer terug op de vertrouwde paden die de jongste jaren vanuit Luik ook deel uitmaakten van het parcours.


2de etappe: Houffalize-Grand-Duché LUX-Houffalize (112 km). Deze etappe krijgt een facelift met nog meer Groothertogdom, waardoor de passage in Bastenaken mogelijk vervalt. De organisatie onderzoekt momenteel de mogelijkheid om mét behoud van het mooie Süre-dal ook meer noordelijke delen van het Groothertogdom (Clervaux?) in te passen.

3de etappe: Houffalize-La Roche/Durbuy-Houffalize (110 km). Aangepaste etappe uit de edities van 2003 en 2004, toen al zeer gewaardeerd. De organisatie kan met enkele wijzigingen een opgefrist traject aanbieden, met behoud van de toen ook al ultralange chrono (voor de fanaten), die tot aan de finish reikt.


4de etappe: Houffalize-Stavelot (98 km). Vertrek richting Burg Reuland. Daar kunnen de deelnemers vrijblijvend meedoen aan de slotchrono tot bijna in Sankt Vith (ca. 15 km lang!). Daarna gaat het verder via Roth naar Stavelot. De aankomst van het vierdaagse mountainbikeavontuur is in een prachtig decor aan de abdij van Stavelot.


Deelnemers betalen voor het volledige pakket 260 euro. Hiervoor krijg je bagagetransport, vier volledig bewegwijzerde etappes, per rit drie uitgebreide bevoorradingen, drie overnachtingen met ontbijt en avondmaal in het driesterrenhotel Ol Fosse d’Outh te Houffalize, ontbijt bij de start en maaltijd bij de aankomst in Stavelot, medische en mechanische assistentie, verzekering, vrijblijvende deelname aan de chrono met daaraan verbonden prijzen. ’s Nachts wordt er door de organisatie fietsbewaking voorzien. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een uniek geschenk.
Voor de formule zonder logement of voor de formule voor partners: zie www.lcmt.be