Na het succes van de vorige acht tochten, wordt in mei 2007 wederom een MTB-tocht door Portugal georganiseerd door Portugall4All. Een tocht voor echte ‘die hards’ die niet bang zijn om Portugal op een nogal extreme wijze te ontdekken.

Ieder jaar wordt de route gewijzigd, met aangepaste etappes en verblijflocaties. Er wordt 6 à 7 uur per dag gefietst gedurende 17 dagen over een afstand van maar liefst 1200 kilometer. De route voert van noord naar zuid, door kleine dorpjes en plaatsjes.
Je fietst van Trلs os Montes (noord) tot Alentejo langs de Spaanse grens en daarna dwars door het land naar de prachtige Costa Vicentina, tot Cabo de S. Vicente.
De tocht begint in Serra de Montesinho, door slingerende bergachtige wegen. Dan klim je naar Castelo Rodrigo, om daarna lekker uit te rusten in het brede Almeida plateau. Dit is de voorbereiding voor het grote ‘Carrousel’ van de Serra da Malcata en de woeste landschappen noord van  Monfortinho. In Vila Velha de Rodمo, waar de rivier de Tejo kruist, verandert de route langzaam van kleur en van bodemsoort. Van rood zand tot granietachtige wegen. Daarna de oude Romeinse wegen en de onvoorstelbare steile klim naar de Serra de S. Mamede. Je ontmoet de Guadiana rivier daar waar ze Portugal binnenkomt. De volgende dagen fiets je langs Albufeira do Alqueva tot Monsaraz en Mourمo. Het landschap verandert drastisch na Pias. Nu kun je een beetje ontspannen en uitrusten in de vlaktes van Alentejo. Enorme graanvelden voor zover je ogen kunnen kijken. Om de Algarve te bereiken moet er nog een uitdaging worden genomen in de Serra do Espinhaço de Cمo. Daarna kom je aan het einde van deze reis en fiets je langs de kust over wat makkelijkere wegen en met uitzicht op de oceaan.
Verblijf is altijd in de beste hotels van de kleinere dorpen langs de route. De tocht is gemaakt met de bedoeling Portugal te doorkruisen over de meest afgelegen en geïsoleerde wegen. Vanwege het beperkte aantal slaapplaatsen in de plaatselijke hotels is het aantal deelnemers aan deze tocht beperkt. Het is ook mogelijk een deel van deze tocht te maken (minimaal 4 etappes). De prijs is € 2099,- per persoon.
www.portugal4all.eu/