Dat niet overal mountainbiken wordt tegengewerkt blijkt uit de opening van een nieuw mountainbikeroutenetwerk in het Nationaal Landschap ’t Groene Woud. Vanaf nu kun je op het 225 kilometer lange parkoers je volledig uitleven.

De officiele opening van dit unieke mountainbikeroutenetwerk vindt plaats op 30 november 2008, bij lunchgalerie De Rijker in Sint-Michielsgestel. Op deze dag zal het  routenetwerk, tussen 14.30 – 15.00 uur, spectaculair onthuld worden door onder andere voormalig olympisch- en wereld kampioen Bart Brentjens, Anouk Kesseleer en Rick van den Hanenberg.

Begin 2004 is de Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, 5-Sterrenregio Noordoost-Brabant, de gemeenten Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Veghel gestart met een mountainbike routenetwerk door Nationaal Landschap Het Groene Woud. Mede dankzij verschillende toerclubs in de regio Meierij zijn er zes vaste routes uitgezet die onderling met elkaar zijn verbonden. De routes leiden onder andere door bossen, beekdalen, agrarisch landschap en dorpjes die kenmerkend zijn voor Het Groene Woud.
Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant daagt je uit om de onverharde paden in Het Groene Woud te betreden!