Voor de mountainbike etappekoers TransWales in augustus zijn nog enkele plaatsen vrij. Heb je nog niets gepland deze zomer en zie je een stevige rit wel zitten, meld je dan snel aan bij de organisatie.

Van 12 tot en met 20 augustus wordt in Midden en Noord Wales de TransWales mountainbike etappewedstrijd gereden. Net als de TransAlp gaat het hier om een lange afstandswedstrijd van punt naar punt voor teams van twee rijders. Het woord wedstrijd moet je in dit geval niet al te serieus nemen. Je kunt het zeker als een extreme toertocht beschouwen.

Natuurlijk moet je goed getraind zijn en enigszins op tijd binnenkomen, maar in het Verenigd Koninkrijk staat mountainbiken nog synoniem aan ‘ fun’. Uitrijden en
’s avonds lol maken is het devies van de meeste deelnemers.
De open plaatsen zijn zowel voor teams als voor enkele rijders, die dan door de organisatie aan een andere deelnemer gekoppeld zullen worden.

Voor volgend jaar kondigt de organisatie van de TransWales ook de TransScotland aan. Die laatste meerdaagse race zal plaatsvinden van 19 tot en met 27 mei en wordt volgens hetzelfde concept als TransWales gereden. Vind je dit jaar meedoen aan TransWales te kort dag, dan kan je alvast wel richten op 2007, als de TransWales ook weer in augustus plaatsvindt.


Lijkt dit je wat of wil je meer info, kijk dan op http://www.mtbtransuk.co.uk/.