Dit jaar is Mario Cipollini weer terug in het profpeloton. Een aantal jaar was hij al met pensioen, maar op 40-jarige leeftijd heeft hij onderdak gevonden bij het opvallende Amerikaanse team Rock Racing van miljonair Michael Ball. Dat hij nog lang niet versleten is bewees hij wel in de afgelopen Tour of California waar hij in de tweede etappe derde werd in een massasprint tussen een heel aantal topsprinters. Op zijn eigen, oude fiets!

Waar het hele team op DeRosa King3 rijdt, heeft Cipollini een aluminium frame met z’n eigen naam erop. Het frame komt niet bij DeRosa of Specialized vandaan, maar waarschijnlijk bij een kleine Italiaanse framebouwer luisterend naar de naam Simone Carlesso. Volgens de geruchten rijdt Cipollini al sinds het begin van de tijd dat hij met Specialized rijdt eigenlijk met frames van deze Italiaan.

Maar het andere frame is niet het enige verschil, alle Kings zijn met Campagnolo Record afgemonteerd, maar Cipollini rijdt met Shimano Dura-Ace. Als wielen heeft hij Lightweight Standard in plaats van Cole-wielen. De rest van de ploeg rijdt met Fizik-zadels en Stella Azurra-stuurpennen, Mario rijdt met de Selle Italia SLR met carbon rails en een carbon Bontrager-stuurpen. Voor de rest zijn er veel componenten van Specialized terug te vinden: tubes (ipv Challange), bidonhouders (ipv Tacx Toa’s) en z’n helm (ipv Las).

Wel heeft De Rosa de maten van Mooie Mario genomen om ook voor hem een fiets op maat te maken. Maar Cipollini heeft al aangegeven niet helemaal tevreden te zijn in zijn nieuwe team. Of Cipo ook daadwerkelijk op zijn King3 gaat rijden is maar de vraag. Ook met het grote geld van Michael Ball is de ‘Lion King’ niet te temmen.