Het wordt dringen geblazen op zondag 17 september tijdens de grenslandmarathon voor mountainbikers in het gebied tussen Tubbergen en Uelsen. Uit alle hoeken van het land hebben de deelnemers zich aangemeld. Ook vanuit Duitsland is de belangstelling groot.

De eerste grensverleggende marathon voor mountainbikers wordt zondag 17 september gehouden. Een tocht van maar liefst 110 kilometer. Wielertoerclub Tubbergen en Radfahrverein Olympia Uelsen hebben de handen ineen geslagen. Een mountainbiketocht over een monsterafstand die niet alleen geografische scheidslijnen overschrijdt maar ook fysieke grenzen verlegt. Decor is het Nederlands-Duitse grensgebied waar Tubbergen en de Duitse evenknie Uelsen elkaar de hand reiken. In het geaccidenteerde parcours zijn onvervalste kuitenbijters opgenomen als de Tutenberg, Wilsumerberg en Lِnsberg.
De tocht heeft niet het karakter van een wedstrijd. De organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en de tocht in eigen tempo uitrijden.
De tocht is 110 kilometer lang. Zij die er iets korter over willen doen, kunnen kiezen voor 75 kilometer. Tussen 08.30 en 10.00 uur kan gestart worden vanaf Overheempark ’n Kaps, Tibsweg 2 in Tubbergen. Daar is ook de finish. Onderweg zijn vier verzorgingsposten ingericht, waarvan twee met technische ondersteuning.
Wil je je nog inschrijven, wees er dan nog snel bij. De deelnamekosten bij voorinschrijving bedragen € 12.50,-. Inschrijving kan via de website www.grenslandmarathon.nl. Ook op de dag zelf kun je je nog inschrijven. De kosten zijn dan € 15,-.