Bij Otterlo Actief op de Veluwe kun je sinds kort een mountainbiketocht of -clinic combineren met een verblijf in een originele Mongoolse Ger. Otterlo Actief is een initiatief van Tonnie en Jolanda van Laar, die al eens het roer omgooiden en twee jaar in Italië mountainbikers begeleidden en onderdak boden (zie Fiets 2-2006).

Otterlo-actief verzorgt mountainbikearrangementen met als basis Mongoolse Ger’s (of Yurts). Op de locatie in Otterlo staan op een beschut terrein vier originele Mongoolse Ger’s opgesteld, die met houtblokken worden verwarmd. ’s Morgens krijg je het ontbijt opgediend in de tent, waarna je een mooie tocht of clinic kunt maken met de mountainbike. Onderweg zorgt Otterlo Actief eventueel voor een lunch en bij terugkomst kun je de sauna in voordat het diner wordt bereid in een oude boerderij. Dit kan vanaf 55 euro per persoon per nacht.
De tenten zijn geschikt voor alle weersomstandigheden, zijn met schapenvilt geïsoleerd en hebben het authentieke Mongoolse interieur. De tenten hebben een houtkachel en summiere verlichting. Er is geen stroom en water in de tenten. Wel hebben ze de beschikking over een barbecue/vuurplaats. WC’s en douches bevinden zich op vijftig meter afstand. In de Ger’s is slaapruimte voor maximaal 20 personen, grotere groepen kunnen verblijven in een andere groepsaccommodatie (www.mussennest-otterlo.nl).
www.otterlo-actief.nl/