Het lijkt wel voetbal. In het tussenseizoen gonst het ook in het wielrennen van de transfergeruchten. En dan bedoelen we niet renners die azen op een overstap, maar fietsleveranciers en ploegen. Nu definitief is dat Rabobank kiest voor Giant, komt het circus op gang.

Giant voorziet volgend jaar de ploeg van Columbia niet meer van materiaal. Op welk merk de Amerikaanse ploeg gaat rijden is nog niet zeker. Ook Silence-Lotto moet op zoek naar een nieuwe fietsenleverancier, want Ridley stopt. Geruchten zeggen dat Look en Colnago in de markt zijn. De Italianen zijn nog op zoek, want naast Rabo verliezen zij waarschijnlijk ook Milram (Focus) en Tinkoff/ Katoesja (de Russen gaan met Ridley rijden). Cervelo kan ook een eigen team opstarten met een Zwitserse licentie. Sastre is daarvan de beoogde kopman. CSC-Saxo Bank verliest op die manier niet alleen de fietsleverancier, maar ook de kopman. Dat geeft niet voor Riis cs, want de ploeg schijnt een zeer lucratieve deal te hebben gesloten met Specialized. De Deense ploeg gaat met een volledige outfit van Specialized rijden, zo luiden de nog onbevestigde, doch hardnekkige geruchten (maar er kwam ook een smsje binnen dat Bianchi in gesprek is met CSC…). Hard nieuws is het dus allemaal nog niet, maar het is o zo leuk om te speculeren.


Update vrijdagavond: Scott Bicycles wordt de leverancier van het Columbia team. Columbia zal ondermeer met de zeer lichte (790 gram) Addict frames en de tijdrit Plasma2 gaan rijden.