Op forums werd al gediscusieerd of Mavic nieuwe wielen had, of dat de renners van Cofidis met Lightweight wielen reden met Mavic stickers. Dat laatste is niet het geval.

Al tijden werkt Mavic aan een opvolger van de Cosmic Carbon. Deze wielen zijn aerodynamisch erg goed, maar te zwaar voor klimmende profs. De Fransen zijn dus opzoek naar lichte aerodynamische wielen zonder daarbij in te boeten op stijfheid en duurzaamheid. In de Tour dit jaar was Mavic zover dat de profs van Cofidis de wielen in de praktijk konden testen.

Het prototype waarvoor de naam nog niet bekend is heeft een 40 mm hoge velg volledig van carbon. Doordat de velg uit een stuk is, is ook de kans op water in de velg tot nul gereduceerd. De spaken zijn gemaakt van eenrichtings carbon. In het achterwiel wordt gebruik gemaakt van een ultra lichte aluminium achternaaf uit een stuk. Samen met de aerodynamische carbon voornaaf moeten deze wielen de strijd aan kunnen met ander andere de onder profs populaire Lightweight wielen.

Prijs en beschikbaarheid nog onbekend.