In het aprilnummer van Fiets schreven we een prijsvraag uit met voor de winnaars een arrangement naar de Lucien van Impe Classic in Oostenrijk. Begin juli was het zover.
 

Dit jaar is het exact dertig jaar geleden dat Lucien van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk won. Ook viert de zesvoudig bergkoning zijn zestigste verjaardag. Aanleiding genoeg voor een fietsweek in het nationale park de Hohe Tauern in Oostenrijk.
De Lucien van Impe Classic is een relaxte wielerwedstrijd voor jong en oud, cyclotoeristen met of zonder vergunning, hobbyrenners en iedereen die graag bergop fietst. Er stonden vijf korte klimwedstrijden van 10 km tot maximaal 17 km op het programma. Tussen de ritten bestond de mogelijkheid voor ontspannende trainingstochten naar onder meer Zell am See, Kaprun, Kitzbühel en Rauris.

Filip van Bondt was een van de winnaars van de Fiets-prijsvraag en hij kreeg in Bramberg ook zijn vrouw zo ver om op de fiets te stappen, zo blijkt uit het korte verslag dat hij toestuurde. “Na het ontbijt op dag twee gingen we op weg naar de toeristische dienst om een fiets te huren voor mijn vrouw. Ikzelf ben pas het tweede seizoen gebeten door de fietsmicrobe (dit jaar al 4000 km), maar door omstandigheden zit mijn vrouw pas enkele weken op de fiets. Daar er plaatselijk een mooie fietsroute is langs het water (bijna vlak) van een 25-tal kilometer en het schitterend weer was, hebben we er samen een prachtige dag van gemaakt. Tegen de namiddag waren de bewegwijzeringen voor de Lucien Van Impe Classics op de baan vermeld en kon ikzelf al een verkenningsrit maken voor de volgende dag.”
De volgende ochtend begon Filip aan “twee keer het officiële parcours Neukirchen-Bramberg met de ‘Bergkristall’ (tijdrit over 12 km met een beklimming van 3,5 km tussen de 7% en 15%). ’s Avonds om 18.00 uur was de eigenlijke start. Vol goede moed ben ik rond 17.00 uur naar de startplaats gereden. Eens daar aangekomen zag ik daar prachtige fietsen en afgetrainde dames en heren. Ik durfde het niet aan om me in te schrijven, maar heb toch genoten van het spektakel.” Maar één ding is zeker voor Filip: “Het was een fantastische ervaring en ik heb mijn echtgenote ervan kunnen overtuigen dit over te doen.”
Zie ook: www.nationalpark.at