Donateurs van de Stichting Vrienden op de Fiets kunnen gebruikmaken van een van de 3200 particuliere logeeradressen speciaal voor fietsers en wandelaars die een meerdaagse tocht maken. Zo kun je heel voordelig een fietstocht door Nederland en België plannen.

Vrienden op de Fiets wil het recreatief fietsen en wandelen bevorderen. Zij doet dit door er voor te zorgen dat fietsers en wandelaars die meerdaagse tochten willen maken, overal onderdak kunnen vinden. Vrienden op de Fiets onderhoudt een uitgebreid netwerk van logeeradressen verspreid over het gehele land. Dit zijn adressen van particulieren die, meestal in hun eigen woning, een aantal slaapplaatsen voor doortrekkende fietsers of wandelaars beschikbaar hebben. Je kunt hier terecht voor logies met ontbijt voor de ‘vriendenprijs’ van € 16,- per persoon per nacht (excl. toeristenbelasting).
Ieder jaar geeft Vrienden op de Fiets een nieuw boekje uit met het volledige overzicht van beschikbare logeeradressen. In het boekje 2006 staan meer dan 2900 gastadressen in Nederland. Ook zijn er 165 gastadressen in België en 40 gastadressen in de grensstreek in Duitsland. Voor de liefhebber zijn er zelfs enkele adressen van (al dan niet tijdelijk) in het buitenland wonende gastadressen. Deze adressen bevinden zich in Frankrijk, Denemarken, Italië, Luxemburg, Polen, Oostenrijk en Zwitserland. Het aantal slaapplaatsen per adres varieert van 2 tot 7, verdeeld over één of meer slaapkamers.
Om gebruik te kunnen maken van de logeeradressen van Vrienden op de Fiets moet je donateur zijn. Ook is vooraf telefonisch reserveren noodzakelijk. De jaardonatie 2006 bedraagt minimaal € 7,00.
Kijk op www.vriendenopdefiets.nl