Even ten noorden van Amsterdam is een nieuw MTB parcours aangelegd, het Twiske. Op deze nieuwe locatie zullen zondag 16 november wedstrijden worden gehouden voor MTB en veldfiets. Open voor iedereen, van Eliterenner tot absolute beginner. Dus als je zin hebt in een beetje competitie dan ben je welkom in het Twiske.


Op zondag 16 november 2008 organiseert de Amsterdamse Rennersclub Ulysses de eerste open clubwedstrijd voor de MTB en veldritfiets in recreatieschap Het Twiske. Precieze locatie is “de Hogelkamp”, lokaal beter bekend als de Zanddijk. Een mooie entourage en prima plek voor een uitdagend wedstrijdparcours. De Zanddijk blijft ook na veelvuldige regenval goed berijdbaar, dus weer of geen weer: de wedstrijd gaat altijd door!

 

Onze parcoursbouwer heeft een snel en fysiek intensief wedstrijdparcours uitgezet van zo’n 3,5 km, dat voor de jeugdwedstrijden wordt ingekort tot ongeveer 1,8 km. Bij het organiseren van deze wedstrijd wordt ARC Ulysses geholpen door WSV De Breek en Korfbalvereniging Waterland.

In het mooie clubhuis van WSV De Breek vindt de inschrijving en prijsuitreiking plaats en bij Korfbalvereniging Waterland kunnen de renners na afloop een warme douche nemen.
 

Categorieën:

Er wordt gestart in de volgende categoriën:
• Categorie 1 en 2 (meisjes en jongens) 8 en 9 jaar (kleine ronde)
• Categorie 3 en 4 (meisjes en jongens) 10 en 11 jaar (kleine ronde)
• Categorie 5 en 6 (meisjes en jongens) 12 en 13 jaar (kleine ronde)
• Categorie A = elite, beloften, junioren en amateurs A (grote ronde)
• Categorie B = amateurs B en C samen met de funklasse (grote ronde)
• Categorie C = Dames, nieuwelingen (meisjes en jongens), junioren dames en categorie 7 jeugd (meisjes en jongens) 14 jaar (grote ronde)

Wedstrijdprogramma (onder voorbehoud):

09.45: Cat 5 en 6 voor de duur van 25 min en 1 (kleine) ronde
09.46: Cat 3 en 4 voor de duur van 20 min en 1 (kleine) ronde
09.47: Cat 1 en 2 voor de duur van 15 min en 1 (kleine) ronde
10.30: Cat C en Cat 7 voor de duur van 35 min en 1 ronde
11.30: Cat A voor de duur van 55 min en 1 ronde
13.15: Cat B en funklasse voor de duur van 45 min en 1 ronde

Inschrijfgeld: Categorie 1 t/m 7 (jeugd): € 2,- ; Categorie A, B en C: € 3,- . Niet licentiehouders dienen op de wedstrijddag een daglicentie van de KNWU aan te schaffen ̀à € 3,50 . Dit geldt zowel voor jeugd als volwassenen!

Wat valt er te winnen?
De jeugd strijdt voor bekers en de overige categorieën voor geldprijzen (hoogte afhankelijk van het aantal deelnemers).

Voor meer informatie kan je terecht op deze site, maak er een mooie dag van!