De derde editie van de Ladies Ride van Leontien Zijlaard-van Moorsel is nu al een succes. De inschrijving van de fietstoertocht is vol met ruim 7000 deelneemsters. Aanstaande zondag is het zo ver in Den Bosch.

Leontien’s Ladies Ride blijft groeien. Eerder dit jaar kende de toertocht voor vrouwen al een primeur met een eerste editie vanuit Zwolle op 24 juni. En voor de ‘echte’ ride op zondag 16 september tussen Den Bosch en Boekel hebben zich al dik 7000 vrouwen ingeschreven – het maximum. Ter vergelijking: de eerste tocht in 2005 trok 4500 vrouwen naar Brabant.
De Ladies Ride is een toertocht alleen voor vrouwen, ongeacht leeftijd, ambitie of soort fiets. Voor vrouwen op racefietsen is een apart startvak ingeruimd en zij starten als eerste, zodat ze geen ‘last’ hebben van de recreatieve fietssters, en omgekeerd. Naast het fietsen worden er diverse activiteiten georganiseerd, zowel op het gebied van sport als entertainment. De tocht start op de Markt in Den Bosch en de vrouwen hebben de keuze tussen twee afstanden, 39 of 69 kilometer. De route voert naar Boekel, de geboorteplaats van Leontien en vervolgens weer terug naar Den Bosch, waar op de Parade het slotfeest plaatsvindt. Meer info: www.leontiensladiesride.nl