De laatste keer dat ik op Ameland was? 20 jaar geleden, op schoolreis met groep 7, ik herinner me alleen de schapen nog. Over twee weken ga ik weer eens kijken, want 5 en 6 maart wordt er flink offroad gereden op het waddeneiland!

MTB Ameland:
"Al meer dan 400 MTBers hebben zich ingeschreven voor de 2e MTB Ameland. Hiervan doet ruim een derde deel mee aan de proloog op zaterdag.
Als de inschrijvingen zo door gaan zal er niet veel ruimte zijn voor na-inschrijvingen op 5 of 6 maart.
Voor de proloog hebben we maximaal 200 startbewijzen en transponders beschikbaar. Schrijf je dus tijdig in via de website www.mtbameland.nl.

Proloog
Als opwarmer van de Toertocht op zondag hebben we op zaterdag 5 maart een proloog in de vorm van een spectaculaire tijdrit.
Het parcours zal worden uitgezet in het bos-en duingebied ten noorden van Hollum met veel accidentenring en technische passages.Over een ronde van ca 6 km je eigen race tegen de klok. Het parcours zal vanaf 12.00 uur geopend zijn voor verkenning.
De jeugd vanaf 6 t/m 15 jaar rijdt een verkorte route. Voor de tijdsnelsten bij de heren, dames, jongens en meisjes hebben we ereprijzen beschikbaar.
Voor de proloog maken we gebruik van tijdregistratie van SPNH uit Schagen. Bij aanmelding ontvang je een transponder die aan de voorvork van de fiets moet worden bevestigd. Na afloop moet deze weer worden ingeleverd. Voor het gebruik van de transponder betaal je geen borg maar moet er bij het ophalen van het startnummer en chip een formulier getekend worden welke geldig is als borg
Wie mag op zondag van start in het blauw-gele MTB Ameland hesje? Na de proloog is het mogelijk om deel te nemen aan een heerlijk pastabuffet."


Op zondag vindt de marathon plaats, een 60km lang parcours leidt je vanaf de start om 11:00 in centrum van Nes in oostelijke richting.
Achtereenvolgens rijd je langs Mieden, Vleyen, Buren, Paal 17, Het Oerd, Buurder Blinkert, Oostbos, Nesserbos, strand, Kwekerijbos/ Briksduinen, Ballumer Stuifdijk, Roosdunen, het vliegveld, Jan Roepeheide, Boomhiemke, Hollum, Hollumer bos, Vuurtoren, Hollumerduinen, Finnegat pad, strand, Nesserbos, Nes/finish.

Voor wie dat nét teveel van het goede vindt is er ook een toertocht van 30km uitgezet.
Ook deze start om 11:00 maar voert vanaf de Start in centrum van Nes in westelijke richting.
Je passeert achtereenvolgens Kweekbos, Môchdiek, Ballumer Stuifdijk, Lange Duinen, Roepeheide, Boomhiemke/Verzorgingspost, Hollum, Hollumerbos, Duinen, Finnegat pad, strand, Nesser bos, Nes/finish.

Jeugd
Voor de jeugd vanaf 6 jaar is een parcours van 4 km uitgezet vanaf Vakantiepark Boomhiemke. Een pittig parcours dat op tijd gereden moet worden. Voor alle jeugdige deelnemers is er een mooi aandenken.

Voor meer info kijk je op www.mtbameland.nl
Wil je je direct inschrijven dan kan dat ook, klik hier

Groet, en misschien tot de 5e of de 6e, op Ameland!
Wouter