Na 60 jaar de Ronde van Goirle gaat er op 13 Juni 2011, 2e pinksterdag een geheel nieuw wielerevenement plaatsvinden. Dan vindt namelijk de 1e mountainbike streetrace in Goirle plaats.


Midden door het centrum van Goirle gaan mountainbikers strijden op een zeer aantrekkelijk parcours. Dit is voorzien van diverse hindernissen zoals een flinke zandbak, een passage door een trailer, trappen, bruggen en nog veel meer. Ook een passage door het winkelcentrum van Goirle is in de ronde gesitueerd.

De lengte van het parcours is 1,8 kilometer en de renners passeren minimaal 10 horeca gelegenheden.


Het word een flink spektakel, omlijst door diverse optredens zoals; mountainbike trialdemo’s van specialist Patrick Smit, veel muziek, springkussens en nog veel meer.


En het mooie is; de inschrijving is vanaf NU officieel geopend !

Via www.streetracegoirle.nl kan je je inschrijven voor de volgende categoriën:

De Kidsrace is bedoeld voor alle kinderen van de basisschool vanaf groep 3 t/m 8. Deze kinderen gaan strijden om de grote Rabobank troffee. Alle kinderen krijgen na deelname een leuke attentie!

De Funklasse is een wedstrijd waaraan iedereen mag deelnemen die in het bezit is van een mountainbike.  Erg leuk om eens een spectaculaire wedstrijd te ervaren. De deelnemers krijgen een daglicentie, gekoppeld aan een nummerbord en rugnummer.

De Mastersklasse is een wedstrijd uitsluitend voor deelnemers met een KNWU masters licentie. De rijders van 30, 40 jaar en ouder strijden in dezelfde wedstrijd om een unieke prijzenpot. Voorinschrijving verplicht ! Maximaal aantal deelnemers is 50 personen.


De Elite/Pro klasse zal het klapstuk van de dag worden. Ongeveer 45 top mountainbikers gaan het opnemen tegen elkaar op het boeiende parcours van Goirle.
De namen van de deelnemers zullen de komende tijd op www.streetracegoirle.nl bekend worden gemaakt. Topfavoriet, Raborenner Gerben de Knegt uit Goirle zal zeker van start gaan net als de Belgische veldrijders Bart Aernouts van Rabobank en Tom Meeusen van Telenet Fidea.
Jeroen Boelen en waarschijnlijk ook mountainbike icoon Bart Brentjens starten in Goirle. Verder onder andere Patrick van Leeuwen en Bas Theijs uit het Rings Cyclingteam. Ook diverse top MTB teams uit Nederland hebben inmiddels hun deelname bevestigd.


 Voor meer info kijk je op www.streetracegoirle.nl