Een fiets die op jouw maat gemaakt is, is van essentieel belang om ontspannen, veilig en verantwoord te fietsen. Een onjuiste maat kan leiden tot nek- en rugklachten en belasting van de knieën. Opmeten gebeurde vroeger met lat en stok, maar Bike Totaal werkt met het zogeheten ‘body scanning’ systeem.

Met lichtstralen wordt de lengte, schouderbreedte, schouderhoogte, vuisthoogte en hoogte van je bekkenkom gemeten. Deze gegevens worden opgeslagen, en in combinatie met gegevens over je fietsgedrag berekent het systeem de meest comfortabele instelling.
Hiermee kom je tot een gedetailleerd advies: over de juiste stuurhoogte, de juiste afstand tussen zadel en stuur en tussen de twee stuurgrepen.
Een apart systeem meet de afstand tussen de twee zitbeenderen, waarmee het juiste zadel bepaald wordt. Dit is van belang in de strijd tegen zadelpijn.

Body scanning is ontstaan uit een samenwerkingsverband van orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, ingenieurs en wielerspecialisten. Bij verschillende filialen van Bike Totaal kun je deze scan gratis laten toepassen. Kijk voor meer informatie op http://www.biketotaal.nl.