Het hooikoortsseizoen begint dit jaar, vanwege de zachte winter, een stuk vroeger. Een verontrustend bericht voor de maar liefst drie miljoen Nederlanders die last hebben van een luchtwegallergie, waaronder ook veel fietsers. De klachten worden als dusdanig vervelend ervaren dat acht op de tien hooikoortsslachtoffers gebruik maakt van medicijnen, zo blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo. Vaak wordt gekozen voor histamineremmende producten die enige tijd nodig hebben voor ze hun werk doen.

Op de markt is er nu iets nieuws en natuurlijks dat uitkomst kan bieden voor wie nog niet begonnen is met slikken, sprayen of druppelen: Prevalin Protect. Deze natuurlijke neusinhaler beschermt direct en effectief tegen hooikoorts en andere luchtwegallergieën als gevolg van pollen, stof en huisdieren.
Prevalin is specialist op het gebied van hooikoorts en biedt een range aan oplossingen. Zo zijn er oogdruppels, neussprays en tabletten. Alle producten kunnen zonder problemen langdurig gebruikt worden en zouden je het hele hooikoortsseizoen klachtenvrij moeten houden. De Prevalin Protect is nieuw; een neusinhaler die je pas hoeft te gebruiken als de klachten zich voordoen en direct effectief is.
De spray van fijn cellulosepoeder wordt door middel van een gepatenteerd doseersysteem via de neusgaten ingesnoven. Daar gaat het een verbinding aan met het slijm in de neus en er ontstaat een dun gelachtig laagje. Dit werkt als een filter in de neus en beschermt tegen allergenen. Per dag is ongeveer drie keer sprayen voldoende. Prevalin Protect is natuurlijk en wordt niet door het lichaam opgenomen. Na elke keer snuiten wel even opnieuw sprayen.

Wil je meer weten over hooikoorts, hooikoortsklachten en de bestrijding daarvan surf dan naar www.hooikoorts.com. Alle mogelijke informatie over hooikoorts, de dagelijkse hooikoortsverwachting in Nederland en een pollenkalender is hier te vinden. Ook interessante weetjes en feitjes over hooikoorts, de veroorzakers, de problemen en natuurlijk de oplossingen staan overzichtelijk online. Hooikoorts.com is hét informatiecentrum voor iedereen die een antwoord zoekt op hooikoortsvragen. Voor meer informatie kun je ook bellen met 010-2211007.


Prevalin is vrij verkrijgbaar bij drogisterij en apotheek. De adviesprijzen zijn:


• Prevalin Protect  €  9,95
• Prevalin oogdruppels   €  7,75
• Prevalin neusspray   €  5,95
• Prevalin neusspray extra sterk  €  8,95
• Prevalin Allerstop (21 stuks) € 11,95