De baanselectie van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie is tot en met de wereldkampioenschappen baanwielrennen in 2013 verzekerd van het gebruik van baanframes van fietsfabrikant Koga-Miyata uit Heerenveen.

“Het is goed om te zien dat de nieuwe baanrenners ook van de topkwaliteit van Koga gebruik kunnen blijven maken. Zelf ga ik in ieder geval komend jaar op de weg fietsen, maar natuurlijk blijf ik de ontwikkeling van het baanframe volgen,” aldus Theo Bos. Jarenlang was Bos betrokken bij de ontwikkeling van het hightech full carbon baanframe van Koga, de Kimera.

Speciaal voor de Olympische Spelen in Beijing in 2008 ontwikkelde Koga-Miyata de ‘Kimera’. In de aanloop naar de Olympische Spelen 2012 in Londen gaat Koga-Miyata zich toeleggen op de doorontwikkeling van het Kimeraframe. “De opgebouwde kennis en ervaring  biedt volop perspectief voor de toekomst. Met nieuwe highmodulus carbonvezels en speciale technieken gaan we voor de komende jaren een nieuwe generatie innovatieve baanframes ontwikkelen,” verduidelijkt Wouter Jager, directeur van Koga-Miyata. Daarbij worden specifieke wensen voor de sprint en duuronderdelen meegenomen. De fietsfabrikant uit Heerenveen heeft in de afgelopen 8 jaar een structurele relatie met de KNWU opgebouwd. De nieuwe sponsorovereenkomst loopt tot en met de wereldkampioenschappen in 2013. Naast de levering en ontwikkeling van baanframes levert Koga-Miyata een financiële bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de KNWU.