Dit jaar organiseert de Stichting Wielersport Beek-Ubbergen op 15 juni voor de negende maal een klimtijdrit in de mooie heuvelrijke omgeving van Beek-Ubbergen. Deze klimtijdrit is nog steeds uniek van opzet want er zijn niet veel plaatsen meer in Nederland waar iedereen die dat wil op een afgesloten parcours met officiële tijdwaarneming zijn krachten kan testen.

Afgelopen jaar is door een samenloop van omstandigheden de klimtijdrit niet door kunnen gaan. De Stichting Wielersport Beek-Ubbergen is zich toen gaan beraden over een mogelijk andere opzet van de klimrijdrit die meer deelnemers en publiek zal trekken. In overleg met de KNWU is besloten dit jaar, naast de gebruikelijke opzet als cyclosportieve waar iedereen aan mee kan doen, ook een aantal wedstrijdcategorieën deel te laten nemen. Aangezien er weinig tijdritten aangeboden worden, is dit idee met enthousiasme ontvangen.
Dit jaar zullen dan ook een nationale selectie van junior-mannen en junior-vrouwen aan de start komen. Daarnaast zal de tijdrit meedraaien in de beloftencompetitie (tot 23 jaar). Hierin zullen dertig ploegen deelnemen met ieder drie rijders. Daarnaast heeft de KNWU besloten dat zowel de tijdrit voor de junioren als die voor de beloften ook als selectiewedstrijd voor het EK en WK zal gelden.

De start zal plaatsvinden van een podium op de Rijksstraatweg voor Hotel ’t Spijker. Daarna mogen de renners gelijk de heuvel op via de Van der Veurweg en Bosweg richting voormalig hotel Hamer. Daarna loopt het parcours over de Zevenheuvelenweg tot aan de Kamp, via de Wylerbaan linksaf de Derdebaan op die vanaf die kant flink omhoog loopt. Daarna komen de renners terug via de Zevenheuvelenweg, de spectaculaire afdaling via de Hogeweg en de Van Randwijckweg. Na een lus door het dorp Beek mogen ze dan voor de tweede maal de klim via de Van der Veurweg en Bosweg op om uiteindelijk boven aan de Nieuwe Holleweg te finishen. Al met al een pittig rondje van 14 km waarin 280 hoogtemeters en stijgingspercentages boven de 10 procent overwonnen moeten worden.
Naast deelnemers zoekt de organisatie ook mensen die willen en kunnen helpen met het goed laten verlopen van de tijdrit. Zij kunnen contact opnemen via info@wielersportbeek.nl
Meer info over de klimtijdrit is te vinden via www.wielersportbeek.nl.