Natuurlijk rijd je in het weekend van 2 en 3 mei de Shimano Fiets Challenge. Maar wil je er een drie daagse van maken kun je op 1 mei in Belgie nog de Superklassieker rijden. Zo heb je een goede voorbereiding op de Tour de Force, de mini-Ronde van Frankrijk voor wielertoeristen. Deze wordt van 12 tot 19 september verreden.

Op 1 mei wordt de SUPERKLASSIEKER voor wielertoeristen voor de eerste keer georganisseerd. Deze rit (geen koers, iedereen welkom) is 85 km lang, en is een combinatie van de twee grote voorjaarsklassiekers; De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De start is in Oudenaarde, aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Vervolgens rijd je over de Koppenberg, de Oude Kwaremont en de Patersberg, richting Franse grens, waar je de finale van Parijs-Roubaix rijdt: de bekende kasseistrook Carrefour de l’Arbre, de passage van Hem. Tenslotte finish je op de legendarische piste van Roubaix. Er rijden een aantal ex-kampioenen mee in de Superklassieker, zoals Roger De Vlaeminck, Francesco Moser, Lucien Van Impe, Freddy Maertens, Johan Museeuw, Jan Janssen en nog vele anderen. Deze rit wordt mede georganiseerd door de Vlaamse Wielrijdersbond. Leden betalen 5 euro, niet leden 7 euro. Meer info op www.vlaamsewielrijdersbond.be.

Later op het jaar, van 12 tot 19 september, kunnen je je inschrijven voor de TOUR DE FORCE, de mini-Ronde van Frankrijk voor wielertoeristen. Maar als je wil meedoen, moet je je haasten: het is  een internationale tourrit, en het aantal deelnemers is beperkt tot 30 ( + 30 niet-fietsende partners) per land. Elk land heeft een bekende coach die de hele Tour met de wagen mee rijdt: Lucien Van Impe (België), Rudi Altig (Duitsland), Bernard Thevenet (Frankrijk) en Jan Janssen (Nederland). De ritten (geen koers) gaan over de legendarische cols uit de Tour: 2 dagen in de Pyreneeën (Tourmalet en Aubisque), 1 dag de Mont Ventoux, en 2 dagen in de Alpen (Alpe D’Huez, en Télégraphe/Galibier). Deelname kost  865 euro (busvervoer met fiets vanuit België, en verplaatsingen in Frankrijk, alle hotels in volpension, en deelname aan de wedstrijd). Niet-fietsende partners die de kamer delen betalen 780 euro. Info en inschrijvingen: 070-223 223, of info@toffetours.be