Een wedstrijdje fietsen tegen Leontien van Moorsel en nog een goede kans maken om te winnen? Enkele basisschoolleerlingen uit Eindhoven grijpen hun kans tijdens de GameBike Competitie op de vierde editie van het congres Sports and Technology, dat op 27 september plaatsvindt in het Evoluon in Eindhoven. Naast de sportieve prestatie zijn het ook de game-skills die deel uitmaken van de race, dus het blijft spannend tot aan de virtuele finish.

Medicinfo ontwikkelde voor zorgverzekeraar CZ, die als sponsor aan het congres verbonden is, de GameBike. Dit is een hometrainer met spelbesturing voor de PlayStation2, waardoor men zelf deelneemt aan het spel op het scherm. Het fietsen is de motor voor het spel, dus er moet flink getrapt worden om te kunnen spelen.
Op de deelnemende basisscholen worden voorrondes van de CZ GameBike Competitie gehouden. Daarna zullen de verschillende winnaars op de Medicinfo Playground tijdens Sports and Technology een onderlinge competitie houden. De uiteindelijke winnaar onder de scholieren mag het opnemen tegen Leontien van Moorsel. De filmpjes die van de race worden gemaakt, zijn te bekijken via www.medicinfo.nl.
Hans van Breukelen, directeur van Stichting Sports and Technology en scheidsrechter bij de GameBike Competitie, raadt Leontien van Moorsel aan hard te trainen, maar dan wel op haar gamevaardigheden. “Ik heb zelf wel eens op een GameBike gezeten. Hard trappen lukte me nog wel, maar tegelijkertijd de raceauto besturen, dat viel niet mee. Aangezien de leerling die in de finale komt de winnaar is van de voorrondes op de scholen, schat ik de kans dat de leerling wint hoog in.”


Nieuwsgierig naar de CZ Gamebike op het Sports & Technology congres? Ga voor meer informatie naar de speciale website: www.sportsandtechnology.com/congres