Enthousiaste fietsers, fanatieke avonturiers maar ook deelnemers die specifiek voor AMREF Flying Doctors meedoen hebben zich massaal ingeschreven voor de Kenya Classic: de allereerste Afrikaanse fiets-classic belooft een groot succes te worden. Er waren 80 plaatsen beschikbaar voor deze tocht, 79 deelnemers hebben zich al ingeschreven. Dit heeft de organisatie doen besluiten het aantal plaatsen uit te breiden naar 100.

Organisator Gijs Bruinsma: “We hadden rekening gehouden met enthousiaste reacties maar dit succes is overweldigend. Zonder af te doen aan de kwaliteit van de tocht hebben we nu 20 extra plaatsen weten te creëren. Tijdens de tocht wordt er ook overnacht in safari kampen, uitbreiding vereist de nodige organisatie maar met de betrokkenheid van de bevolking en lokale hulp van AMREF is dit geen probleem. Wij zijn er klaar voor!” 

Dit betekent dat er 22 oktober 100 fietsers aan de start staan in Kenia. Zij leggen in 6 fietsdagen 350 kilometer af over een zwaar parcours in het harde klimaat aan de voet van de Kilimanjaro, met één doel voor ogen: het werk van AMREF Flying Doctors steunen.

‘Een ervaring die je leven zal veranderen’
Bruinsma, zelf actief fietser en mountainbiker, was volop bezig met de voorbereidingen voor de Kenya Classic. ‘Deze fietstocht heeft alles in zich om snel een echte klassieker te worden. Ik heb zelf alle etappes in Kenia al verkend en ik weet hoe zwaar het is. Maar ik heb ook aan den lijve ondervonden hoe magisch het is om door al die kleine authentieke Afrikaanse dorpjes te fietsen. Je hebt als deelnemer echt van heel dichtbij contact met Kenianen. Dat was voor mij een onvergetelijke ervaring. De Kenya Classic verandert je leven, dat durf ik wel te stellen.

Deelnemers aan de Kenya Classic bezoeken enkele projecten van AMREF Flying Doctors in Kenia.

Bruinsma:  ‘Wat de Kenya Classic zo speciaal maakt, is dat de deelnemers zélf een kijkje achter de schermen van het AMREF-werk krijgen. Ze kunnen dan zelf zien waar hun sponsorgeld naartoe gaat.’ AMREF werkt in Afrika aan een betere gezondheid voor kwetsbare bevolkingsgroepen. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien, en ontsnappen aan de armoede. Jacqueline Lampe, directeur van AMREF Flying Doctors: ‘We hebben veel vertrouwen in de Kenya Classic. Niet alleen omdat dit direct financiële bijdragen oplevert voor ons werk, maar ook omdat deze groep fietsers van heel dichtbij kan ervaren wat onze projecten in Afrika voor de Afrikanen zelf betekenen. De Kenya Classic is een heel bijzondere manier om ons werk zichtbaar en nog transparanter te maken.
Meer weten?
www.kenyaclassic.com
Gijs Bruinsma, organisatie Kenya Classic: 088 366 5435