…wordt de fiets gebruik voor woon/werk… en dan heb je een goede tweewieler nodig. Bijvoorbeeld de Gazelle Eclipse. Fiets van het Jaar 2011.
 

 

Deze jaarlijkse verkiezing wordt door de Rai vereniging georganiseerd – en ook FIETS maakt deel uit van de vakjury. We citeren: ‘De Gazelle Eclipse stadsfiets werd door de vakjury unaniem uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2011. Deze fraai ontworpen en tot in de kleinste details perfect uitgevoerde fiets beschikt over een uitstekend rijgedrag en zitcomfort dat geheel bij dit type fiets past. Voor de eerste keer werd tijdens FietsVAK 2011 ook een E-bike van het Jaar gekozen.

Deze eer viel ten deel aan de BUB Easy van Batavus B.V. De vakjury was unaniem in haar oordeel over deze E- bike. De fraaie, trendy uitgevoerde, elektrische trapondersteunde stadsfiets biedt door het bijzondere ontwerp een verrassend rijgedrag. Beide winnaars zijn vandaag bekend gemaakt op de persbijeenkomst van FietsVAK 2011 in het Autotron in Rosmalen.

De vakjury was opmerkelijk verrast dat zowel in het segment van de E-bike als dat van de conventionele fiets het stadsfietsconcept in verschillende uitvoeringen verreweg de boventoon voerde. De moderne ‘traditionele’ stadsfiets en transportfiets genieten in toenemende mate aan belangstelling in de verschillende doelgroepen jong en oud.

Ook is duidelijk te zien aan de fietsmodellen die voor deze verkiezing werden ingezonden dat de industrie van fietsen en fietsonderdelen op het gebied van productontwikkeling bepaald niet stilzit. Op het terrein van versnellingssystemen, aandrijving, remmen, verlichting en fietssloten zijn in de afgelopen jaren grote stappen gemaakt.

Voor de 24e achtereenvolgende keer werd de verkiezing van de Fiets van het Jaar georganiseerd door RAI Vereniging. Voor de eerste keer werd deze fietsverkiezing dit jaar uitgebreid met een verkiezing van de E-Bike van het Jaar.