In het weekend van 19 en 20 maart start de NTFU met de 8e editie van Fiets-Fit, een kennismakingscursus voor racefiets en/of mountainbike. Tijdens deze cursus verbeteren de deelnemers in zes weken hun basis fietstechnieken en uithoudingsvermogen. Fiets-Fit vindt plaats op ruim 50 locaties in het land.

De eerste editie van dit sportstimuleringsprogramma vond plaats in het najaar van 2007 met iets meer dan 200 deelnemers. Inmiddels heeft het Fiets-Fit programma landelijke dekking en werden in 2010 in totaal 88 trainingsseries gegeven waaraan ruim 1.250 fietsers hebben deelgenomen.

Tijdens de Fiets-Fit-trainingen wordt onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat de deelnemers na zes trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebben. De speciaal opgeleide fietssportinstructeurs houden ook rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingscyclus, zodat op een bewuste en blessureveilige manier aan de conditie en fitheid gewerkt kan worden.

Onderdelen die tijdens Fiets-Fit aan bod komen zijn o.a.
 afstellen van de fiets;
 het omgaan met de fiets;
 remmen en schakelen;
 informatie over voeding en materialen;
 voorkomen van blessures;
 stuurvaardigheid;

De inschrijving voor Fiets-Fit is sinds 1 februari jl. open. Via www.fiets-fit.nl kunnen deelnemerszich aanmelden. Tijdens de trainingen zijn de deelnemers verzekerd tegen fietsschade.