RideActive.nl organiseert op 11 en 12 augustus het Improve Your Ride Weekend in Nuth. Het betreft een tweedaags mountainbike-evenement waarbij je op zaterdag verschillende clinics en workshops kan volgen, en er op zondag maximaal 500 deelnemers worden verwacht voor toertochten over verschillende afstanden.

Naast de clinics wordt er op zaterdag 11 augustus ook extra aandacht besteed aan een unieke tak van sport: Biketrial. Het Extreme Bike Team organiseert enkele demonstraties en ook zal het mogelijk zijn om trialclinics te volgen. Verder is er -voor de deelnemers die blijven overnachten- ‘s avonds een pasta buffet, wordt er een MTB-film van de 125 km-route getoond, volgt er op zondagmorgen een ontbijt en is er keuze uit toertochten in verschillende afstanden. Deze bestaan uit een familietocht van 15 km en MTB-tochten van 35-, 64-, 87- en 125 km.

Voor de toertochten wordt grotendeels gebruik gemaakt van het bestaande MTB-routenetwerk en er zijn mogelijkheden voor overnachting. Aan het eind van de zondag vindt er nog een tombola plaats.
Een voornaam aandachtspunt van het evenement zal maatschappelijke betrokkenheid zijn, wat de organisatie onder andere uitdraagt door met het evenement de stichting “Tsjernobyl, kind te gast” te steunen.

http://www.rideactive.nl