Wat daarmee kun je voldoende lucht happen om je hoofd koel te houden. Deze gedachte voert Specialized door in het gehele helmen programma. Nieuw voor 2009 in deze range is de Echelon.

Voor ongeveer € 79,- (prijzen worden officieel pas bekend in september) kun je al gebruik maken van de koeltechniek van de Specialized helmen. De Echelon  heeft namelijk hetzelfde 4th Demension Cooling System met de Mega Mouthport als de veel duurde S-Works versie. Dat wil niet zeggen dat het dezelfde helm is als de S-works, maar de gelijkenis is groot. Vershillen; De Echelon is ongevoor 100 gram zwaarder (en € 100,- goedkoper…) en maakt gebruik van het Pro Fit 2 verstelsysteem, in plaats van het Pro Fit 360-systeem, om de helm goed passend te maken. Dit systeem zat al in de Decibel helm, de voorganger van de S-works-versie, en werkte daar prima.
Kortom ook als je niet al te veel geld wil uitgeven aan een helm, kan de Echelon een goede keuze zijn. Hij houdt je hoofd koel en, waar het uiteindelijk om gaat, hij voldoet, net als de S-works, aan alle veiligheidseisen.