Het 4000 kilometer lange parcours van de Honderd Cols Tour slingert over alle grote cols van de Tour de France. Team 100 Cols, met Wilco Zevenbergen, Tom Robijn, Jeroen van Teeffelen, Sandor Noordermeer en René Smeets, gaat de uitdaging aan deze te bedwingen. De start is op zaterdag 3 juni in Saverne vlakbij Straatsburg. De dappersten finishen op zondag 2 juli, opnieuw in Saverne.

Niet alleen de ultieme uitdaging staat centraal. Team 100 Cols werkt ook samen met Right to Play, de humanitaire organisatie van oud-Olympisch kampioen Johann Olav Koss. Het project dat 100 Cols ondersteunt is het SportHealth project in Accra, Ghana. Dit project brengt opgeleide sportleraren en kinderen bij elkaar. Sport en spel leveren een bijdrage aan de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen.

De samenwerking bestaat uit een sponsoractie. Vanaf 10 euro sponsoren geïnteresseerden een col die Team 100 Cols gaat bedwingen. De volledige opbrengst van de actie gaat naar Right to Play.


Kijk voor meer informatie over Team 100 Cols op http://www.demeet.net. Voor Right to Play, kijk op http://www.righttoplay.com.