Op zondag 15 oktober 2006 zal de Wieler/skeelerbaan op Wheelerplanet in recreatiegebied Spaarnwoude worden heropend. Het programma begint om 10:30 uur met om 11:00 uur de openingshandeling door gedeputeerde Schipper van de Provincie Noord-Holland), oud-wielrenner Jan Janssen (wereldkampioen 1964 en Tour de France-winnaar 1968) en Gerrit Voorting (oudste lid van wielervereniging HSV de Kampioen). Tussen 9:30 en 13:00 uur vinden er diverse wielerwedstrijden plaats. Iedereen is welkom.

Sinds eind jaren zeventig ligt in het deelgebied Westhoffbos van het recreatiegebied Spaarnwoude een 3,5 km lang openbaar wielercircuit. Deze wieler- en skeelerbaan wordt zowel door georganiseerde groepen wielrenners als door individuele recreanten gebruikt. De wieler/skeelerbaan en bijbehorende parkeerplaats konden hoognodig een opknapbeurt  gebruiken. Op de baan is een nieuwe asfaltlaag aangebracht, de klinkerverharding is vervangen door asfalt. De parkeerplaats is eveneens van asfalt voorzien. De wieler/skeelerbaan is dankzij de opknapbeurt voor veel recreatieve activiteiten, zoals baanrennen en skeeleren, te gebruiken. Rondom het wielercircuit ligt bovendien een mountainbikeparcours en een restaurant, La Ronde. Naar verwachting zal in de toekomst de wieler/skeelerbaan worden uitgebreid met diverse faciliteiten.
Het project is uitgevoerd in opdracht van Recreatieschap Spaarnwoude en in samenspraak met wielerclub HSV De Kampioen, Wheelerplanet BV en Restaurant La Ronde uitgewerkt. Recreatieschap Spaarnwoude is beheerder van de wieler/skeelerbaan. Wheelerplanet BV en HSV De Kampioen zijn de voornaamste gebruikers. Het project is mede mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van Provincie Noord-Holland.
De wieler/skeelerbaan ligt in het deelgebied Westhoffbos van recreatiegebied Spaarnwoude, bereikbaar vanaf de N202 via de afslag R104 richting Spaarndam. Op de zijkanaal C-weg de afslag wieler/skeelerbaan (Restaurant La Ronde) nemen.