Richard Groenendaal is bezig met zijn laatste jaar als veldrijder. Voor de 15-voudig Nederlandse en 2-voudig wereldtitels wordt op 3 en 4 januari 2009 de Grand Prix Groenendaal georganiseerd als zijn afscheidswedstrijd.

De profs die volgend weekend aan de start verschijnen zijn mede door Richard persoonlijk gevraagd. Naast de hedendaagse Nederlandse top, waaronder Wereldkampioen Lars Boom,Bart Wellens,Thijs Al, Gerben de Knegt ook vele veldrijders uit het verleden en vele internationale rijders. Tegelijk met de Eliterenners rijden er een groot aantal beloftevolle veldrijders mee waaronder Boy van Poppel, Ramon Sinkeldam, Stef Boden en Phillip Wallesleben.
Conferentie- en opleidingscentrum De Ruwenberg stelt wederom het terrein beschikbaar voor de deelnemers wat garant staat voor een prachtig parcours. Het terrein kan de vele bezoekers herbergen die gratis toegang hebben.
Omdat de organisatie iedereen enthousiast wil maken voor de wielersport, worden ook dit jaar op zaterdag de Rabo Dikke Banden Race gehouden. Dit is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Aanmelden kan via de site of per e-mail: rdbr@veldrijden-sintmichielsgestel.nl.
Naast de Rabo Dikke Banden Race is er volop vermaak in een enorme (verwarmde) tent waar met allerlei speelattributen kinderen van jong tot oud zich kunnen vermaken.
www.veldrijden-sintmichielsgestel.nl