Het laatste nieuws van de Shimano FietsChallenge: het Drielandenpunt, morgen en overmorgen het strijdtoneel van de Shimano FietsChallenge, ligt er mooi bij. De tenten staan en de routes zijn al uitgepijld.

Even een overzicht voor de duidelijkheid: de start morgen is om 10.00 uur voor de mountainbikecyclo’s en tussen 10 en 12 voor de toerfietsers. Zondag wordt iedereen om 09.00 uur aan de start verwacht. De inschrijfbalie vind je bij P2 en P8. De startvolgorde wordt bepaald aan de hand van inschrijving.

Inschrijving voor alle onderdelen is nog mogelijk op de plaats zelf, dus niet meer via internet. Het schijnt dat we nog meer profs aan de start zullen hebben. Leon van Bon en Matthieu Heyboer hebben zich aangemeld. Let wel: de profs rijden buiten mededinging mee voor een eigen klassement. Zo kun je eens kijken hoe jouw tijd zich verhoudt ten opzichte van hen.

Over tijden gesproken: de parameters voor goud, zilver en brons zijn vastgesteld. Omdat we een nieuw parcours hebben, gelden de oude niet meer. Voor deze eerste keer op het nieuwe parcours gelden de volgende grenzen:


100-115 procent van de tijd van de winnaar: goud

115-140 procent: zilver

140 procent en meer: brons