De redactie van Fiets heeft zich kranig geweerd bij het NK Journalisten op maandag in Rotterdam. Webredacteur Eva Heijmans won de titel bij de vrouwen, Rodrick de Munnik pakte de tweede plaats bij de A-klasse.

Op een verregend Leontien van Moorsel-parcours van RWC Ahoy in Rotterdam werd in drie klasses gestreden op het scherpst van de snede. De vrouwen reden hun wedstrijd samen met de B-rijders en op Eva stond geen maat. Niet alleen reed ze de vrouwelijke concurrentie op dikke achterstand, ook de mannen van de B’s konden haar nauwelijks volgen. Het resulteerde in prolongatie van de titel, voor Sportweeks Manon Colson, de kampioene van 2005.

Bij de B’s presteerde Fiets-mountainbikeredacteur in de laatste rechte lijn het om in gewonnen positie de benen zo stil te houden dat het halve peloton hem wist te passeren. Nu haalde de Fiets-crew geen uitslag van betekenis.

De A’s hielden het gesloten. Alleen Fiets-stagiair Fabrice Pronk bleef aanvallen. Toch kwam niemand weg. In een hectische massasprint bleek Kasimir den Hertog de slimste, voor Rodrick de Munnik.