Op zondag 21 mei bepaalt de wind waar deelnemers aan de Wind Mee-rit in Groningen heengevoerd worden. Met de wind in de rug fietsen ze naar de eindbestemming en keren per bus weer terug. Met zuidenwind naar het noorden, met noordenwind naar het zuiden. Vooraf worden acht eindbestemmingen bepaald op basis van de windvoorspelling.

De Wind Mee-rit is onderdeel van de Meimaand Fietsmaand, en wordt wegens het succes in 2005 opnieuw georganiseerd. Het is geen groepsevenement, de deelnemers hebben alle vrijheid. De fietstijd bedraagt, bij een rustig tempo, drie uur. De afstand die ongeveer afgelegd wordt, met een mooi windje mee, is 50 kilometer. Voor de meeste mensen – en ook voor kinderen vanaf acht jaar – is dit goed te doen. Startpunt is de Grote Markt in Groningen. De tochten eindigen bij een horecagelegenheid, waar deelnemers bij kunnen komen van hun inspanningen.

De routes staan in het Wind Mee-boekje, verkrijgbaar bij de VVV aan de Grote Markt. Paulusma Reizen verzorgt de terugreis, inclusief vervoer van de fietsen. De deelnemers reizen per bus terug, en vertrekken om 16.30. Een tweede terugtocht is om 19 uur als het aantal deelnemers daar aanleiding toe geeft.


Kijk voor meer informatie over de Wind Mee-rit en andere activiteiten tijdens de Fietsmaand op http://www.groningen/nl/toerisme of http://www.fietsmaand.nl.