Nederland is een fietsland. Dat is te merken aan de enorme keuze aan fietsen bij de speciaalzaken: stadsfietsen, recreatieve fietsen, mountainbikes, racefietsen en nog veel meer. Maar welke fiets is nu geschikt voor welk doel? En waar moet je op letten bij de koop? Niet iedereen weet precies wat er te koop is.

Om de keuze in de winkel iets makkelijker te maken, heeft Bike Totaal een fietswijzer ontwikkeld die staat op www.biketotaal.nl. Je beantwoordt een aantal vragen en daarna geeft de wijzer een advies over welk type fiets het meest geschikt is voor jouw situatie. Gebruik je de fiets om boodschappen mee te doen en rijd je meestal korte afstanden op verharde wegen? Dan is een stadsfiets waarschijnlijk de beste keuze. Maak je sportieve tochten en rijd je veel in de bossen en op zandpaden? Dan past een ATB (all terrain bike) bij jou. 
 

Uniek: fietsen van verschillende merken vergelijken
Zodra duidelijk is welk type fiets het beste past, kun je verder met de volgende stap: je kunt nu op de site bij ‘Alle fietsen op een rijtje’ een groot aantal fietsen van verschillende merken gaan vergelijken. Niet alleen op prijs maar ook op eigenschappen, zoals gewicht, remsysteem, versnellingen of soort verlichting. Ook toont de site het aanbod aan tweedehandsfietsen en vanaf eind april actiefietsen bij de Bike Totaal speciaalzaken. De definitieve keuze kun je pas maken in de fietswinkel. De Bike Totaal tweewielerspecialist helpt je verder en weet precies welke framemaat je moet hebben. Ook kan hij het gekozen model op jouw lichaamsmaten afstellen. En maak altijd eerst een proefrit, voordat je een nieuwe fiets koopt!  Kijk voor meer informatie op www.biketotaal.nl.