De nieuwe Fietsrouteplanner 4.0 van Map&Guide helpt de sportieve fietser bij het vinden van uitdagende tochten. De Fietsrouteplanner 4.0 bestaat uit een DVD met een gedigitaliseerde kaart van Midden-Europa en een omvangrijk bestand met toeristische informatie.

Met de Tourassistent van de nieuwe Fietsrouteplanner 4.0 kun je zelf een fietstocht vanaf elk gewenst startpunt en met elke gewenste lengte plannen. Deze zelf geplande routes kunnen van maximaal 80 rustplaatsen voorzien worden. Tevens beschikt de Fietsrouteplanner over 175 kant-en-klare fietstochten door aantrekkelijke (natuur)gebieden. Het programma geeft alleen routes weer over geasfalteerde en voor racefietsers veilige en toegankelijke wegen. De routeplanner heeft ook als mogelijkheid een grafische voorstelling en vermelding van hoogteprofielen en stijgingpercentages van wegen.
Met de Fietsrouteplanner 4.0 kan ook de thuis op de PC geplande route (met behulp van een USB-stick of kabel) naar Garmin GPS-apparatuur, een PalmPilot of een pocket PC geƫxporteerd worden.
Verder biedt de software recreatieve informatie en tips voor onderweg, zoals adressen van pretparken, zwembaden, dierentuinen en kastelen, gegevens over jeugdherbergen en vakantiewoningen, en restaurants en hotels uit de Varta-gids. In de nieuwste versie is onlangs ook informatie over Alpenpassen opgenomen, zoals hoogte, stijgingsgraad en de wegkwaliteit.
De Fietsrouteplanner 4.0 is te bestellen via www.travelandmobile.de