Van 17 tot en met 23 september stappen rond de honderd mountainbikers op de MTB als Duchenne Heroes, een initiatief van Duchenne Parent Project. Doel is het ophalen van een kwart miljoen euro voor wetenschappelijk onderzoek naar de tot nu toe ongeneeslijke ziekte van Duchenne. Inschrijven voor de tocht kan nog tot 1 augustus.

De tocht duurt zeven dagen, en voert van Luxemburg naar Amsterdam. De deelnemers leggen per dag ongeveer 80 kilometer af op een afwisselend parcours. Iedere Duchenne Hero zorgt zelf voor een minimaal sponsorbedrag van 2500 euro. Duchenne Parent Project ziet toe op de geode besteding van het bijeengefietste geld in overleg met de betrokken universiteiten die onderzoek doen naar de ziekte. De tocht wordt vanaf deze eerste editie jaarlijks herhaald, tot er een wetenschappelijke doorbraak is gerealiseerd!

De ziekte van Duchenne is een zeer ernstige, erfelijke spierziekte en komt voornamelijk voor bij jongens. De ziekte tast de hartspier en de spieren voor de ademhaling aan. De ene na de andere spierfunctie valt weg, waardoor de meeste patiëntjes rond het tiende levensjaar niet meer kunnen lopen.
Kijk voor meer informatie over de tocht, de ziekte van Duchenne en de projecten van Duchenne Parent Project op http://www.duchenneheroes.nl, of mail naar info@duchenneheroes.nl.