De Batavus Fietsmaand, opvolger van de Landelijke Fietsdag, kent een spectaculaire afsluiting op zondag 21 mei in Zandvoort. Bezoekers kunnen dan fietsen over het racecircuit, het Promodorp bezoeken en alles te weten komen over MTB’s.

Het Promodorp van de Fietsmaand verplaatst zich dan van Winterswijk naar Zandvoort. Hier kunnen raceliefhebbers hun hart ophalen. Ze kunnen fietsen over het racecircuit: door de Tarzanbocht, over de Hunzerug, eigenlijk de Formule 1 voor de fiets!

Dit is tevens de formele afsluiting van de Fietsmaand, en wordt gecombineerd met de beurs Cycle Vision. Hier kan kennis gemaakt worden met ligfietsen, MTB’s en electrische fietsen.

De Landelijke Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), de Nederlandse Fiets en Toer Unie (NTFU), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Vrienden van het Platteland. Deze organisaties brengen met de Fietsmaand alle vormen van fietsen bij elkaar.

Naast de sportieve activiteiten kunnen bezoekers zich ook inzetten voor het goede doel. Door energie bij elkaar te fietsen in het Promodorp steunen deelnemers het Koningin Wilhelmina Fonds, ten bate van kankerbestrijding.

Overige activiteiten zijn fietsen met een GPS fietscomputer op zaterdag 13 mei in Winterswijk, en plattelandsroutes rijden op zondag 14 mei. Deze zijn op 10 verschillende locaties uitgezet door Vrienden van het Platteland, en voeren langs een groot aantal boeren en landerijen.


Kijk voor meer informatie over de Batavus Fietsmaand op zondag  14 mei om 16 uur naar het programma Nederland Fietst op RTL 4. Of surf naar http://www.fietsmaand.nl.  Meer informatie over de beurs Cycle Vision staat op http://www.cyclevision.nl.


Verdere links

http://www.vvhp.nl/fietsmaand, met informatie over de GPS routes

http://www2.holland.com/nl, de site van het NBTC

http://www.ntfu.nl, site van de NTFU

http://www.knwu.nl, site van de Wielren Unie

http://www.vriendenvanhetplatteland.nl, met informatie over de fietstochten