Ook de Rai vereniging heeft een verkiezing voor innovatieve fiets producten. En nu zijn de nominaties voor de Fiets Innovatie Award 2011 bekend. Voor de Fiets Innovatie Awards 2011 heeft de vakjury uit 33 inzendingen van uiteenlopende fietsproducten acht nominaties vastgesteld. Op initiatief van RAI Vereniging wordt voor de zesde keer deze jaarlijkse onderscheiding uitgereikt met als doel productvernieuwing in de fietsbranche te stimuleren.

Op maandag 24 januari 2011 zal op de vakbeurs FietsVAK 2011, in het Autotron in Rosmalen aan vier producten een Fiets Innovatie Award worden toegekend. De vakjury is blij verrast dat vormgeving een steeds belangrijkere plaats inneemt bij productinnovatie en met de toename van de integratie van onderdelen in de fiets.

Genomineerd voor een Fiets Innovatie Award 2011 zijn:
 Haloglow fietshelm; een rondom verlichte fietshelm van AGU die extra veiligheid biedt in het verkeer bij duisternis. 
 Basil Balhoofdhouder; een uiterst handig aan te brengen fietstashouder waarbij het niet meer nodig is het gehele stuur te demonteren.
 Burley Travoy; een functioneel en zeer fraai vormgegeven fietsaanhangwagen van AGU die in een handomdraai tot een klein pakket is te vouwen voor transport en opslag.

 Lumotec; dagrijverlichting van Busch & Müller om overdag gezien te worden door middel van felle leds in combinatie met een homogene lichtbundel voor gebruik bij duisternis.
 Fusion; volledig in de achtervork geïntegreerd ART goedgekeurd ringslot dat AXA samen met Batavus heeft ontwikkeld. Deze toepassing biedt verbeterde diefstalpreventie, een slankere vormgeving en behoudt de vertrouwde bediening.
 GMG Yepp Junior; fraai vormgegeven fietszitje dat eenvoudig en snel op de achterdrager is vast te zetten, bedoeld voor het wat oudere kind.
 Alfine 11-speed versnellingsnaaf; deze door Shimano ontwikkelde
versnellingsnaaf maakt het voor een grotere doelgroep mogelijk een fiets te bouwen voorzien van een 11-versnellingsnaaf.
 Fastlock Click Systeem; een snel en eenvoudig aan het stuur aan te brengen houder waarmee in één handeling een fietsmand aan het stuur bevestigd kan worden.

 www.raivereniging.nl