Dag vijf in Taiwan, tijd om terug te keren naar Nederland. Natuurlijk was ik hier graag nog langer gebleven. Niet alleen het klimaat, gekte in de stad, de rust daar buiten en het lekkere eten, maar vooral het feit dat de fietsindustrie rond Taichung zo groot is gaat er zeker voor zorgen dat Fiets hier terug gaat keren. Dan misschien niet naar de Taipei Cycle Show en Giant, maar misschien wel naar Merida, Velo of een van de vele andere bedrijven die hier actief zijn. Wie weet in combinatie met de OS in Beijing.

Giant is nu al druk bezig met de Spelen. Op de Giant stand op de Taipei show, was dat duidelijk te zien. Naast Team High Road, waarvan vast een aantal rijders naar de Spelen zullen gaan, heeft Giant zijn hoop gevestigd op Kam-Po uit Hong Kong. Wie?

Inderdaad bij de meeste Europeanen zal niet direct een belletje gaan rinkelen. Maar hier in Azie is hij een grootheid. Omdat aan te tonen en zijn weg naar Beijing te laten zien heeft Giant rond hem de “Road to Beijing” campangne opgezet, met onder andere eigen kleding en een speciale TCR. Beide laten zien wat Kam-Po’s weg naar Beijing is geweest door als zijn overwinningen zowel op het frame als op het shirt te drukken.

Op deze lijst staan dan wel geen overwinningen op Europese bodem, maar alles hier in Azie heeft Kam-Po wel op zijn naam staan. Nog niet op de lijst zijn twee overwinningen in Etappe’s en de Tour of Taiwan 2008. En aan gezien de omstandigheden hier anders zijn dan in Azie en Kam Po daar aan gewend is, zijn de grote ProTour namen gewaarschuwd.
Ik zou best wat NT dollar op Kam Po durven zetten!
(MK)