De Fiets en Wandelbeurs, 2 en 3 februari 2008, staat bekend als een belevingsbeurs. De hallen Amsterdamse RAI zijn niet alleen hallen met reisorganisaties, verkeersbureaus, buitensportzaken, vakantiefietsspecialisten, reisboekhandels en wandelschoenmakers gevuld, ook veel actief reizende fietsers en wandelaars delen hun ervaringen met de bezoekers over hun tochten en geven demonstraties geven over de materialen die zij gebruiken.

In zeven zalen nemen bekende buitensporters het publiek mee op hun avontuurlijke tochten. Met o.a. Wereldfietser Frank van Rijn, bergbeklimmer Ronald Naar, de alles trotserende Jolanda Linschooten en Santiago-ganger Herman Vuijsje. Op de komende beurs is vooral het wandelprogramma fors uitgebreid. Bij het fietsen komt meer aandacht voor het uitdagende fietsen. Op de racefiets tegen een steile col of mountainbiken over onmogelijke paden, zonder dat er minder aandacht is voor het gewone toerfietsen.

Op Fiets gebied vind je onder andere meer informatie over:
-GPS
Dit digitale navigatieapparaat lijkt definitief doorgebroken bij fietsend en wandelend
Nederland. Het is even wennen en wat zijn alle mogelijkheden? Op de Fiets en Wandelbeurs staat de GPS uitgebreid onder de aandacht en worden de bezoekers wegwijs gemaakt door middel van demonstraties en praktische workshops.
-Fietsparcours
Ook dit jaar kunnen weer vakantiefietsen getest worden op het fietsparcours. Ervarentoerfietsers begeleiden de gebruikers van het parcours en geven waardevolle tips voor in
de praktijk.
-Fietsen met kinderen
Op de fietsroutes in binnen- en buitenland zie je steeds meer ouders met kinderen fietsen, de allerkleinsten op de fiets van de ouders, de iets minder kleintjes op een aanhangfiets en de iets grotere onder de kleintjes op een eigen fietsje.

Verder o.a.
-Een uitgebreid paviljoen Fietsers informeren Fietsers waar fietsers met kaarten, foto’s en andere materialen de landen laten zien waar zij gefietst hebben.
-Het pelgrimspaviljoen met reizigers die per fiets of te voet naar Santiago of Rome zijn geweest of een tocht hebben gemaakt langs Roemeense pelgrimskloosters.
-Spaanse schaapsroutes. Deze routes voor wandelaars en fietsers die van onverharde wegen houden verbinden diverse delen van Spanje via eeuwenoude sporen van de kuddes. Ook de “Vias Verdes” (groene wegen op voormalige spoorlijnen) komen aan bod.
-De camping waar fiets- en wandelkampeerders hun tentje neerzetten en al hun kampeermaterialen uitstallen wordt uitgebreid naar een outdoorpracticum: voor buitensporters, door buitensporters.
-Nieuw is de campingkeuken waar bezoekers kunnen proeven van maaltijden die bereid worden door kamperende fietsers en wandelaars op een klein pitje.

De Fiets en wandelbeurs vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 februari in de Amsterdam-RAI. De openingstijden zijn van 10:00 – 17:00 uur. De toegang bedraagt 12,- Euro; in de voorverkoop via de ANWB 10, – Euro.
Meer informatie: www.fietsenwandelbeurs.nl