Fi’zi:k, topmerk race- en ATB-zadels voor de veeleisende sporter en liefhebber, heeft in samenwerking met AGU een zadel ontwikkeld waarin de nieuwste technologie op het het gebied van materiaal is verwerkt. Het zadel is in een Limited Edition verkrijgbaar, dus eenmalig in Nederland en alléén via AGU.

Nieuwe legering levert nog betere prestaties
Na jarenlang getest te hebben, heeft Fi’zi:k een nieuwe legering gevonden om de zadels nog beter maken. Op alle punten biedt deze K:ium legering voordelen ten opzichte van de zadels waarin aluminium of titanium is verwerkt. De voordelen van de nieuwe legering K:ium spreken voor zich: maar liefst 8% minder gewicht in vergelijking tot titanium. In K:ium zijn hoge percentages silicium en chroom verwerkt en daardoor is het absorberend vermogen bij trillingen hoger en is het materiaal beter bestand tegen corrosie. Ook het dragend vermogen van K:ium is groter, waardoor een zadel meer berijdersgewicht kan dragen.

Het unieke Aliante K:ium zadel met de K:ium rail is voorzien van een carbon insert om het stuitje te ontzien, waardoor het zadel geschikt is voor langere afstanden. De combinatie van kevlar en carbon die in het zadel verwerkt zijn, maakt het zadel comfortabel en stijf op de plekken waar dat gewenst is voor de berijder. Tevens beschikt de Aliante K:ium over ICS (Integrated Clip System), het bevestigingssysteem dat het mogelijk maakt een tas of ICS LED-verlichting direct aan het zadel te klikken. Het Aliante K:ium zadel wordt geleverd met gratis bijpassende ICS zadeltas.


www.agu.com en www.fizik.it