Met vijf rondjes over ‘zijn’ Cauberg rijdt Michael Boogerd op zondag 21 oktober zijn afscheidswedstrijd op de weg in Nederland. Voor deze erewedstrijd in de toeristenplaats Valkenburg heeft Boogerd een twintigtal renners en prominenten uitgenodigd die hij in zijn carrière ook tegenkwam.

Speciaal voor het afscheid van Boogerd komen wereldkampioen Paolo Bettini, Tom Boonen, Alex Zülle, Erik Dekker, Thomas Dekker, Frank en Andy Schleck, Erik Breukink en diverse anderen toppers naar de Limburgse heuvels. In de avonduren geeft ‘Boogie’ nog een besloten feest voor diverse renners en vrienden.
Zijn allerlaatste wegwedstrijd rijdt Boogerd op zaterdag 3 november op Curaçao, de Amstel Curaçao Race. Tour-winnaar Alberto Contador is een van de deelnemers die bij dit afscheid aanwezig is. Ook Tom Boonen, Frank en Andy Schleck, Thomas Dekker, Robert Gesink, Linus Gerdemann en Gerald Ciolek zijn van de partij.
En op 2 december treedt Boogerd nog eens aan op het strand van Scheveningen tijdens de Beach Challenge, die open is voor wedstrijdrijders en recreanten. Kijk op www.beachchallenge.info voor informatie en inschrijving.
 
Programma zondag 21 oktober
14.00 Presentatie koppels voor wedstrijd bij Landal bovenop Cauberg
14.30 Start koppelwedstrijd bovenop Cauberg
15.30 Finish koppelwedstrijd na vijf ronden bovenop Cauberg
16.00 Huldigingen wedstrijd en eerbetoon aan Michael Boogerd bij Landal bovenop Cauberg


Foto: Cor Vos